Syrop cebulowo-grejpfrutowy

4.5 (175 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 40 min

Robię go każdej zimy. Nie dość, że pomaga wyzdrowieć, to jest bardzo smaczny.

  • 40 min

Składniki:

  • ● ok. 50 dag cebuli
    ● 2 grejpfruty
    ● 5 łyżek cukru
    ● 3 ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Napoje

Syrop cebulowo-grejpfrutowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule i czosnek obieramy. Cebule kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Grejpfruty sparzamy i obieramy. Usuwamy białą błonkę. Owoc dzielimy na cząstki i kroimy w małe kawałki (cząstki możemy również
    wyfiletować).
  • 2. Grejpfruty, cebulę i czosnek posypujemy cukrem. Ugniatamy tłuczkiem do
    ziemniaków, aż puszczą sok. Odstawiamy na kilkanaście minut w ciepłe miejsce, by cukier się rozpuścił. Następnie przekładamy do słoika o pojemności ok. 1 litra. Wstawiamy do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować