Sycaca zupa grzybowa

0 (0 ocen)

  • 50 min

Polecam zupe ze świezych grzybów z ziemniakami i makaronem-aromatyczna i sycaca:

  • 50 min

Składniki:

  • około 400 g świeżych grzybów leśnych
    około 1 litr wywaru warzywnego
    około 60 g makaronu typu drobne świderki
    2 młode ziemniaki
    1 marchewka
    kawałek selera
    mała cebula
    gałązka lubczyku
    kilka gałązek natki pietruszki
    szczypta soli morskiej
    szczypta świeżo zmielonego czarnego pieprzu
    2-3 ziarna pieprzu ziarnistego
    1\4 szklanki słodkiej śmietanki do zup
    2 łyżki masła
    oraz
    świeża natka pietruszki

Sycaca zupa grzybowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Grzyby oczyść, wypłukaj , pokrój w kostke
    Cebulę drobno posiekaj , zeszlij na maśle.
    Dodaj pokrojone grzyby, i duś , aż odparuje woda z grzybów.
    Dodaj pokrojoną w krążki marchewkę i seler, smaż 2-3 minuty.
    2. Bulion zagotuj , dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki, pieprz ziarnisty, gotuj 10 minut a nastepnie dodaj podsmażone z warzywami grzyby, gałązkę lubczyku, makaron, dopraw do smaku solą i chwile jeszcze gotuj,
    3. Pod koniec gotowania dopraw zupę świeżo zmielonym pieprzem.
    Zupe dopraw smietanka , udekoruj świeża natka, smacznego:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy