Pizza na średnio grubym cieście, z dużą ilością składników. Dzięki dodatkowi czosnku do ciasta ma wspaniały smak wyróżniający ją od innych pizz. Wspaniała dla smakoszy pizzy aromatyczna i smaczna.
1.Mąkę przesiewamy zaparzamy gorącą wodą. Dodajemy czosnek i olej mieszamy. Do przestudzonej maki dodajemy szczyptę soli i drożdże utarte z cukrem. Wyrabiamy ciasto i odstawiamy na 10 minut.Pieczarki myjemy, kroimy w plastry i podduszamy. Kurczaka po umyciu przyprawiamy przyprawą kebab-gyros i obsmażamy. Keczup ucieramy z łyżeczką przyprawy do pizzy i łyżeczką bazylij. Ciasto wałkujemy, smarujemy keczupem, na cieście układamy podduszone pieczarki, podzieloną na części pierś z kurczaka. Szynkę kroimy w kostkę i układamy na cieście. Posypujemy kukurydzą. Na to ścieramy ser żółty. Posypujemy przyprawa do pizzy i pieczmy 30 minut w 180 stopniach.
Komentarze