Sycąca sałatka z pieczarkami

5 (176 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 60 min

Mam dość dużą rodzinę. Gdy tylko nadchodzą ciepłe dni, urządzamy grilla. Wtedy ta sałatka jest idealna do mięsa, kiełbasy czy szaszłyków.

  • 60 min

Składniki:

  • ● 1 kg pieczarek
    ● 2 woreczki ryżu
    ● 30 dag żółtego sera w kawałku
    ● 5 jajek
    ● 5 ogórków kiszonych
    ● słoik czerwonej papryki
    ● puszka czerwonej fasoli
    ● puszka kukurydzy
    ● 1/2 pora
    ● szczypiorek
    ● szczypta soli
    ● szczypta pieprzu
    ● 150 ml majonezu
Wystaw ocenę:

5 (176 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sycąca sałatka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sycąca sałatka z pieczarkami 1. Fasolę i kukurydzę osączamy
    z zalewy. Pieczarki oczyszczamy,
    myjemy i gotujemy ok.
    5 minut w osolonej wodzie. Odcedzamy, studzimy i kroimy
    w średnią kostkę.Odcedzamy, studzimy i kroimy
    w średnią kostkę.
  • Sycąca sałatka z pieczarkami 2. Ryż gotujemy na sypko
    w lekko osolonej wodzie ok. 20
    minut. Studzimy.
  • Sycąca sałatka z pieczarkami 3. Jajka gotujemy na twardo,
    studzimy, obieramy. Ogórki,
    paprykę, ser oraz jajka kroimy
    w kostkę. Pora i szczypiorek
    siekamy. Wszystkie składniki
    mieszamy z 1 /3 majonezu.
    Doprawiamy i wstawiamy na
    2-3 godziny do lodówki. Następnie
    dodajemy pozostały
    majonez i jeszcze raz delikatnie
    mieszamy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować