SURÓWKI SLODKO KWAŚNE

0 (0 ocen)

  • 15 min

PRZEPYSZNY DODATEK DO SOSÓW , KASZY I NIE TYLKO:)

  • 15 min

Składniki:

  • I SURÓWKA:
    0,5KG KAPUSTY KWASZONEJ
    DUŻA MARCHEWKA
    PÓŁ CEBULI
    OLEJ
    CUKIER

    II SURÓWKA:
    8 DUŻYCH OGÓRKÓW KISZONYCH
    1 CEBULA
    OLEJ
    SÓL
    PIEPRZ
    ŁYŻKA OSTREJ MUSZTARDY

Surówki slodko kwaśne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. I SURÓWKA:

    KAPUSTĘ KROIMY ŚCIERAMY NA DUŻYCH OCZKACH MARCHEW, CEBULKĘ SIEKAMY W KOSTECZKĘ, DODAJEMY SPORA ILOŚĆ CUKRU I 2 -3 ŁYŻKI OLEJU.

    II SURÓWKA:

    OGÓRKI I CEBULKĘ KROIMY W KOSTECZKĘ, DOPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM, DODAJEMY ŁYŻKĘ MUSZTARDY I ODROBINĘ OLEJU:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy