Surówka zimowa

0 (0 ocen)

  • 20 min

Zawiera mnóstwo witamin i doskonale pasuje do dań obiadowych.

  • 20 min

Składniki:

  • kawałek kapusty pekińskiej (około 30 dag)
    marchewka
    mała pietruszka
    kawałek selera
    por
    ogórek kiszony
    jabłko
    łyżka posiekanej natki pietruszki
    3 łyżki majonezu
    2 łyżki śmietany
    szczypta cukru
    łyżka soku z cytryny
    sól, pieprz

Surówka zimowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyć i obrać. Kapustę poszatkować, por drobno pokroić. Marchewkę, pietruszkę, seler i jabłko zetrzeć na tarce. Ogórek pokroić w drobną kostkę. Wszystkie warzywa wymieszać z majonezem połączonym ze śmietaną, doprawić cukrem, solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy