Surówka ze szpinaku i pomidorków cherry

4.5 (158 ocen)

Prosta i szybka surówka ze świeżych liści szpinaku i małych pomidorków z pysznym sosem jogurtowym z dodatkiem czosnku niedźwiedziego.

Składniki:

  • 150 g świeżego szpinaku
    200 g pomidorków cherry
    150 g jogurtu naturalnego
    1 łyżka majonezu
    sól morska
    szczypta cukru
    sok z 1/2 limonki
    1 czubata łyżeczka suszonego czosnku niedźwiedziego
    świeżo zmielony pieprz kolorowy
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Surówki Sosy Sos jogurtowy Dodatki

Surówka ze szpinaku i pomidorków cherry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście szpinaku myjemy i osuszamy. Pomidorki myjemy, osuszamy i kroimy na ćwiartki.
  • 2. Jogurt mieszamy z majonezem. Dodajemy roztarty w dłoniach suszony czosnek niedźwiedzi i sok z limonki. Przyprawiamy solą morską i cukrem. Dokładnie mieszamy.
  • 3. W płaskiej salaterce układamy liście szpinaku, polewamy sosem i na wierzchu układamy ćwiartki pomidorków. Oprószamy świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować