Surówka ze świeżej pietruszki, ananasa i chrupiących migdałów

0 (0 ocen)

  • 25 min

Surówka na bazie bogatej w witaminy i minerały świeżej pietruszki, delikatnie słodkiego ananasa i chrupiących prażonych płatków migdałów idealnie sprawdzi się jako dodatek do dania obiadowego.

  • 25 min

Składniki:

  • 350g obranej pietruszki
    1 puszka ananasa w kawałkach
    70g płatków migdałowych
    1 pęczek natki z pietruszki
    5 łyżek majonezu
    5 łyżek soku z ananasa
    sól
    pieprz



Surówka ze świeżej pietruszki, ananasa i chrupiących migdałów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1donsf4 1. Obraną pietruszkę zetrzeć na tarce o małych oczkach.
  • image-241am9g 2. Kawałki ananasa odsączyć z zalewy.
  • image-21yaafk 3. Płatki migdałów uprażyć na suchej, rozgrzanej patelni.
  • image-1lb8bsv 4. Natkę z pietruszki drobno posiekać.
  • image-1gw3owi 5. Wymieszać ze sobą pietruszkę, ananasa, natkę z pietruszki, dodać majonez, sok z ananasa, doprawić solą, pieprzem, całość dokładnie wymieszać i na końcu dodać płatki migdałów i wszystko delikatnie wymieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy