surówka zaparzana z sezamem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Surówka to dla mnie nieodłączny element obiadu. Przygotowuję ją ze swojskiej kapusty kiszonej na dwa sposoby: surową z pestkami lub właśnie taką zaparzaną. Obie są pyszne i bardzo zdrowe. Moja dwuletnia córeczka taką miseczkę surówki jak na zdjęciu zjada bez problemu.

  • 15 min

Składniki:

  • 300 g kapusty kiszonej
    duża marchewka
    duże jabłko
    1/2 cebuli
    szczypiorek
    2 łyżki sezamu
    3-4 łyżki oleju
    łyżeczka cukru
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki Kapusta kiszona

Surówka zaparzana z sezamem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę zalać zimną wodą, wstawić na wolny ogień i pozostawić prawie do zagotowania a następnie zdjąć, odcedzić i wystudzić. Marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce, cebulę posiekać i szczypiorek posiekać. Dodać je do kapusty. Wsypać sezam, wlać olej, dodać cukier i przyprawy według gustu. Dokładnie wymieszać i odstawić na kwadrans aby smaki przeszły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Sezam

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować