Surówka z rzodkwi i ogórka

4.5 (168 ocen)

  • 15 min

Troszkę lata na przedwiośniu, a to za sprawą pysznej surówki z białej rzodkwi, ogórka i koperku w delikatnym jogurtowym sosie. Ta surówka zdecydowanie pachnie latem i świeżymi warzywami. Polecam, szczególnie gdy tęsknicie za latem, jak ja.

  • 15 min

Składniki:

  • • 1 biała rzodkiew
    • 1 długi ogórek zielony
    • sól, pieprz do smaku
    • koperek, ilość według uznania
    • 4 łyżki jogurtu greckiego
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki

Surówka z rzodkwi i ogórka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Rzodkiew obrać, zielony ogórek umyć i zetrzeć oba warzywa na tarce o grubych oczkach.
    • Posolić i odstawić na 5 minut.
    • Odlać powstałą wodę, wymieszać z jogurtem i posiekanym koperkiem, doprawić solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała rzodkiew

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować