Surówka z kapusty pekińskiej i jabłka

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pyszna, szybka, zdrowa...

  • 15 min

Składniki:

  • średnia kapusta pekińska,
    2 małe marchewki,
    cebula lub szczypiorek,
    jabłko,
    sok z cytryny,
    cukier,
    sól,
    pieprz,
    łyżeczka suszonego koperku,
    olej rzepakowy,
    kawałek świeżego ogórka.

Surówka z kapusty pekińskiej i jabłka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Warzywa i owoce oczyszczamy. Kapustę szatkujemy, cebulę lub szczypior drobno siekamy, jabłko i marchew ścieramy na grubych oczkach tarki. Jabłko skrapiamy sokiem z cytryny. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy