Surówka z pekińskiej i ogórka kiszonego

4.47 (179 ocen)

  • 15 min

Szybka surówka idealna do obiadku.

  • 15 min

Składniki:

  • mała kapusta pekińska
    3 pomidory
    kilka ogórków kiszonych
    pół papryki czerwonej
    2 cebule
    ząbek czosnku
    sól, pieprz
    dip winegret:
    6 łyżek oleju z pestek winogron
    1 łyżka octu(albo kilka kropel soku z cytryny)
    1 łyżka miodu
    szczypta soli
    ulubione zioła
    suszony czosnek
Wystaw ocenę:

4.47 (179 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z pekińskiej i ogórka kiszonego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pekinkę pokroić w paseczki.
    Pomidory, paprykę i cebulę w kosteczkę.
    Czosnek przecisnąć przez praskę.
    Przygotować dip - wymieszać wszystkie składniki ze sobą w szklance.
    Warzywa doprawić solą i pieprzem.
    Polać dipem i wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować