Surówka z pora i czerwonej cebuli

4.5 (174 ocen)

  • 20 min

Składniki na tę smakowitą surówkę ,podała ostatnio mi moja siostra.Ja dołożyłam do niej tylko mini kolby kukurydzy ze słoika.Dawno nie jadłam tak pysznej surówki.

  • 20 min

Składniki:

  • 1/2 pora
    1/2 natki pietruszki drobno pokrojonej
    1 małe winne jabłko
    4 ogórki konserwowe
    1 czerwona cebula
    5 mini kolb kukurydzy ze słoika
    2 łyżki majonezu(Kielecki)
    1 łyżka śmietany lub jogurtu naturalnego
    1 łyżka musztardy stołowej
    sól ,pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Surówki Ogórki konserwowe Majonez

Surówka z pora i czerwonej cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pora oczyścić,pokroić w półplasterki,sparzyć.Jabłko i cebulę obrać.Jabłko zetrzeć na grubej tarce razem z ogórkami .Cebulę pokroić w półplasterki,a kukurydzę w skośne plasterki.Wszystkie składniki połączyć,doprawić do smaku solą i pieprzem.

Porady

Do surówki można dać zwykłą kukurydzę ok.3 łyżki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Jabłka Musztarda Natka pietruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować