Surówka z selerem konserwowym

4.38 (169 ocen)

Surówka z selerem konserwowym była dla nas miłą odmianą od znanych nam surówek:). Przebija w niej smak selera, który świetnie łączy się ze słodko-kwaśnym jabłkiem. Pycha!

Składniki:

  • 1 słoik selera konserwowego
    2 marchewki
    1 małe jabłko
    3 łyżki jogurtu lub śmietany
    4 łyżki soku z cytryny
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.38 (169 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z selerem konserwowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę ścieramy na drobnych oczkach tarki, jabłko na grubszych. Seler odsączamy z zalewy.
  • 2. Marchewkę, jabłko i seler łączymy ze sobą, dodajemy sok z cytryny, jogurt i przyprawy. Mieszamy do połączenia składników, odstawiamy na 30 minut przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować