Surówka z selera z orzechami i śliwkami

0 (0 ocen)

  • 10 min

Surówka świetnie komponuje się z białym mięsem, ale może być także pełnowartościową przekąską w ciągu dnia.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 duży korzeń selera
    1 duże jabłko (lub dwa mniejsze)
    sok z 1/2 cytryny
    2 łyżeczki cukru pudru
    10 orzechów włoskich
    1 łyżka oleju
    10 suszonych śliwek

Surówka z selera z orzechami i śliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Seler i jabłko obieramy i ścieramy na tarce lub w robocie na dużych oczkach. Skrapiamy sokiem z cytryny. Dosładzamy cukrem pudrem. Orzechy siekamy. Śliwki siekamy na kawałki. Dodajemy olej. Wszystko razem mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy