Surówka z młodej kapusty z kukurydzą

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wspaniały dodatek do wiosennych obiadów. Idealnie komponuje się z młodymi ziemniakami i pieczonym kurczakiem.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • WARZYWA:
    - kapusta młoda: 0.5 sztuki
    - zielona papryka: 1 sztuka
    - jasnozielona część pora: 1 sztuka
    - natka pietruszki: 0.5 pęczka
    - mała puszka kukurydzy: 1 puszka
    SOS SAłATKOWY::
    - jogurt naturalny mały: 1 opakowanie
    - oliwa z oliwek: 1 łyżka
    - sok z 1/2 cytryny: 1 sztuka
    - pieprz czarny mielony: 1 szczypta
    - cukier: 1 łyżeczka

Surówka z młodej kapusty z kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę, pora i paprykę kroimy w drobne paseczki. Siekamy bardzo drobno natkę. Dodajemy kukurydzę.
  • 2. Przygotowujemy sos sałatkowy: mieszamy jogurt naturalny z oliwą z oliwek, sokiem z cytryny, pieprzem i cukrem.
  • 3. Polewamy surówkę sosem, mieszamy. Wstawiamy na 10 minut do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy