Surówka z młodej kapusty

4.5 (191 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Bardzo smaczna i lekka surówka do obiadu z młodej kapusty. Idealna do obiadu.

  • 20 min

Składniki:

  • 0,5 główki kapusty młodej

    2 marchewki

    pęczek kopru

    sól,pieprz

    cukier

    sok z cytryny

    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Surówka z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • surówka z młodej kapusty 1. Kapustę szatkujemy szatkownikiem lub kroimy nożem, lekko nasalamy i odstawiamy na 10 minut. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Koperek drobno siekamy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą ,dodajemy olej, skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy pieprzem, cukrem ewentualnie solą. Wszystko dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Koper Marchewka Młoda kapusta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować