Surówka z młodej kapusty

4.5 (186 ocen)

Bardzo smaczna surówka obiadowa z młodej kapusty, z dodatkiem marchewki i koperku. Moja rodzina ją uwielbia :-)

Składniki:

  • 1 mała główka młodej kapusty
    1 marchewka
    1 cebula
    1 mały pęczek koperku
    3 łyżki oleju (u mnie rzepakowy)
    sól, pieprz, cukier
    sok z cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno szatkujemy.
  • 2. Marchewkę ścieramy na tarce.
  • 3. Cebulę drobno kroimy.
  • 4. Koperek siekamy.
  • 5. Wszystkie składniki mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem.
  • 6. Surówkę skrapiamy olejem i sokiem z cytryny. Mieszamy i odstawiamy na ok. 1 godzinę.

Porady

Surówka wspaniale pasuje do dań z mięsa lub ryb.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Marchewka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować