Surówka z marchewki i pora

4.45 (175 ocen)

Jednokolorowe lub wielobarwne,chrupiące lub miękkie.Na słono lub słodko.Jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie.Po prostu surówki czyli kopalnia witamin i minerałów,które uwielbiam.Dziś w roli głównej marchew z dodatkiem pora.

Składniki:

  • 1/2 kg marchewki
    1 duży por (biała część)
    1 winne jabłko
    2 łyżeczki soku z cytryny
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka śmietany
    1/2 łyżeczki cukru
    pieprz biały
    sól
Wystaw ocenę:

4.45 (175 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z marchewki i pora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew i jabłko obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach.Dodajemy sok z cytryny,cukier i mieszamy.Pora dzielimy wzdłuż na cztery części,kroimy bardzo cienko i dodajemy do pozostałych warzyw.Majonez,śmietanę,pieprz i sól łączymy razem.Dodajemy do warzyw i mieszamy,aby składniki się połączyły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować