Jednokolorowe lub wielobarwne,chrupiące lub miękkie.Na słono lub słodko.Jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie.Po prostu surówki czyli kopalnia witamin i minerałów,które uwielbiam.Dziś w roli głównej marchew z dodatkiem pora.
Składniki:
1/2 kg marchewki
1 duży por (biała część)
1 winne jabłko
2 łyżeczki soku z cytryny
2 łyżki majonezu
1 łyżka śmietany
1/2 łyżeczki cukru
pieprz biały
sól
Surówka z marchewki i pora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Marchew i jabłko obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach.Dodajemy sok z cytryny,cukier i mieszamy.Pora dzielimy wzdłuż na cztery części,kroimy bardzo cienko i dodajemy do pozostałych warzyw.Majonez,śmietanę,pieprz i sól łączymy razem.Dodajemy do warzyw i mieszamy,aby składniki się połączyły.
Komentarze