Surówka z marchewki i selera z miodem lawendowym

0 (0 ocen)

  • 15 min

prosta do przygotowania i bardzo zdrowa surówka

  • 15 min

Składniki:


  • 4 marchewki
    pół młodego selera
    sól morska
    miód lawendowy
    sok z cytryny
    smietana
    listek pietruszki do dekoracji

Surówka z marchewki i selera z miodem lawendowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej, oprószamy szczypta soli morskiej by puściły sok i zmiekły. Selera obieramy, myjemy i ścieramy na tarce jarzynowego, polewamy sokiem świeżo wyciniętym z cytryny i odstawiamy na 5 min do zmacerowania. Po tym czasie marchewkę łączymy z selerem, przyprawiamy miodem lawendowym (lub innym ulubionym) i śmietaną ( w wersji light jogurtem). Mieszamy i podajemy. Ozdabiamy listkiem pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy