Surówka z kiszonych i białej rzodkwi

5 (162 ocen)

  • 30 min

Sama byłam zaskoczona pomysłem który zakiełkował w głowie na tą surówkę ale w smaku była rewelacja! serdecznie polecam:D

  • 30 min

Składniki:

  • 4 średnie ogórki kiszone
    1/2 białej rzodkwi ( 150 g)
    1/4 czerwonej papryki
    1/4 żółtej papryki
    1/2 czerwonej cebuli
    3 rzodkiewki
    2 gałązki koperku
    2 gałązki natki pietruszki
    1 łyżka octu z białego wina
    1 łyżka śmietany 12%
    1 łyżka majonezu
    1 łyżeczka miodu
    sól,pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (162 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kiszonych i białej rzodkwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki surówki 1. Ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach i odcisnąć w dłoniach ze soków. Przełożyć do miski. Rzodkiew obrać i także zetrzeć na dużych oczkach i odcisnąć. Papryki umyć pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w małą kostkę. Dodać do miski. Cebulkę drobno posiekać. Rzodkiewki oczyścić z ogonków i zetrzeć na drobnych oczkach,odcisnąć ze soków. Natkę i koperek drobno posiekać. Dodać do reszty warzyw. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. W osobnej miseczce wymieszać dobrze ocet ze śmietaną i miodem. Następnie dodać majonez i także dobrze wymieszać. Przelać do warzyw i po raz ostatni dokładnie wszystko połączyć. Odłożyć do lodówki na około 30-45 minut. Dobrze smakuje z mielonymi z sałatą. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała rzodkiew Kiszone ogórki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować