Co raz bardziej dochodzę do wniosku,że z mojej kuchni to najlepiej wychodzą mi sałatki i surówki:) tylko sama mam problem czy jest się z czego cieszyć czy nie??? jak myślicie???:))))
30 min
Składniki:
garść kapusty kiszonej (średniej wielkości garść)
duża garść młodego szpinaku
1/2 pęczka szczypiorku
4 rzodkiewki
1/2 czerwonej cebuli
3 gałązki koperku
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
1 łyżeczka cukru
sól,pieprz do smaku
Surówka z kiszonej i szpinaku do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szpinak umyć,osuszyć i bardzo drobno pokroić. Przełożyć do miski. Kapustę przepłukać pod wodą,odsączyć i odcisnąć z wody. Pokroić drobno. Dodać do szpinaku. Wypłukany szczypiorek posiekać. Sprawione rzodkiewki zetrzeć na dużych oczkach i lekko odcisnąć ze soku. Dodać do miski. Cebulę drobno poszatkować. Koperek opłukać i pokroić drobno. Dodać do miski. Doprawić solą i pieprzem i wszystko wymieszać. Dodać oliwę,sok z cytryny oraz cukier. Dobrze wymieszać i odstawić do lodówki na około 1 godzinę. Podawać np. do rybki. Smacznego!:)
Komentarze