Surówka z kiszonej i szpinaku do obiadu

0 (0 ocen)

  • 30 min

Co raz bardziej dochodzę do wniosku,że z mojej kuchni to najlepiej wychodzą mi sałatki i surówki:) tylko sama mam problem czy jest się z czego cieszyć czy nie??? jak myślicie???:))))

  • 30 min

Składniki:

  • garść kapusty kiszonej (średniej wielkości garść)
    duża garść młodego szpinaku
    1/2 pęczka szczypiorku
    4 rzodkiewki
    1/2 czerwonej cebuli
    3 gałązki koperku
    2 łyżki soku z cytryny
    2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
    1 łyżeczka cukru
    sól,pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki Kapusta kiszona Dodatki

Surówka z kiszonej i szpinaku do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak umyć,osuszyć i bardzo drobno pokroić. Przełożyć do miski. Kapustę przepłukać pod wodą,odsączyć i odcisnąć z wody. Pokroić drobno. Dodać do szpinaku. Wypłukany szczypiorek posiekać. Sprawione rzodkiewki zetrzeć na dużych oczkach i lekko odcisnąć ze soku. Dodać do miski. Cebulę drobno poszatkować. Koperek opłukać i pokroić drobno. Dodać do miski. Doprawić solą i pieprzem i wszystko wymieszać. Dodać oliwę,sok z cytryny oraz cukier. Dobrze wymieszać i odstawić do lodówki na około 1 godzinę. Podawać np. do rybki. Smacznego!:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować