SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY Z KETCHUPEM I POMIDORAMI

3.5 (2 ocen)

  • 15 min

Ten łatwy do wykonania przepis na surówkę to propozycja dla amatorów kiszonej kapusty, ale i nie tylko ;) Jej urozmaicony skład sprawia, że jest inna niż wszystkie tradycyjne surówki ;)

  • 15 min

Składniki:

  • ½ kg kiszonej kapusty
    2 pomidory
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    3 łyżki łagodnego ketchupu
    bazylia
    słodka papryka w proszku
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

3.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Ketchupy Kapusta kiszona

Surówka z kiszonej kapusty z ketchupem i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiszoną kapustę odcisnąć z soku. Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać i pokroić również w drobną kostkę. Czosnek obrać i zmiażdżyć.
  • 2. Do miski przełożyć kiszoną kapustę, pomidor, cebulę i czosnek. Następnie dodać ketchup, bazylię, słodką paprykę w proszku, sól i pieprz. Wszystko razem dokładnie wymieszać i włożyć do lodówki na około 30 minut w celu połączenia smaków.

Porady

Ja ją bardzo często robię dzień wcześniej aby składniki lepiej się połączyły. Smak jej wtedy jest o wiele bardziej wyrazisty.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Czosnek Ketchup Pomidor Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować