Surówka z kiszoną kapustą i żurawiną

0 (0 ocen)

  • 10 min

Surówka z kiszonej kapusty nie musi być nudna. Odrobina śmietany słodkich żurawin złamie jej smak nie do poznania.

  • 10 min

Składniki:

  • 200 g kapusty kiszonej
    2 średnie marchewki
    duża garść suszonej żurawiny
    około 100g śmietany 12%
    łyżka oliwy z oliwek
    sól, pieprz czarny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Surówka z kiszoną kapustą i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę kiszoną siekamy i przekładamy do miseczki. Marchewki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy żurawinę, oliwę i śmietanę. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować