Surówka z kiełkami fasoli

4.5 (149 ocen)

  • 15 min

Szybka i pyszna suróweczka. Kolorowy dodatek do obiadu,

  • 15 min

Składniki:

  • 1 główka sałaty
    pół puszki kukurydzy
    1 papryka czerwona
    1 pomidor
    1/2 cebuli
    mała puszka kiełków fasoli
    sól, pieprz,
    2 łyżki soku z cytryny
    oliwa z oliwek
    kilka listków miety do przystrojenia
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kiełkami fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę mijemy i rwiemy na małe kawałeczki. Dodajemy kukurydzę.
  • 2. Paprykę myjemy, oczyszamy z nasionek i kroimy w dużą kostkę. Dorzucamy do sałaty i kukurydzy.
  • 3. Pomidora sparzamy, obieramy ze skórki, kroimy na duża ksotkę i mieszamy z pozstałymi warzywami.
  • 4. Cebulę kroimy w piórka i mieszamy wszystkie składniki.
  • Surówka czeka tylko na kiełki 5. Surówkę doprawiamy solą, pipeprzem, sokiem z cytryny i oliwą.
  • już gotowe :) 6. Kiełki odsączamy na sicie i posypujemy nimi surówkę. Przystajamy listkami mięty. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować