Surówka z kapusty pekińskiej, kiszonych ogórków i jabłek

4.5 (182 ocen)

  • 25 min

Smaczna i zdrowa surówka na zimowe wieczory.

  • 25 min

Składniki:

  • 1/2 kapusty pekińskiej
    40 dag ogórków kiszonych
    20 dag jabłek
    1 por
    ok.6 łyżek majonezu
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty pekińskiej, kiszonych ogórków i jabłek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińską umyć,osuszyć i poszatkować.Ogórki pokroić w kostkę.Jabłka obrać ze skórki i pokroić w kostkę.Por pokroić w półplasterki.
  • 2. Do dużej miski przełożyć kapustę,ogórki,jabłka i por.Dodać majonez,sól i pieprz do smaku.Razem wymieszać i podawać jako dodatek do drugiego dania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Kapusta pekińska

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować