surówka z kapusty pekińskiej i marchewki

4.39 (282 ocen)

  • 20 min

Szybka i bardzo smaczna surówka z kapusty pekińskiej, smakuje każdemu :)

  • 20 min

Składniki:

  • 0,5 dużej kapusty pekińskiej (tylko zielona część)
    2 średnie marchewki
    1 zmiażdżony ząbek czosnku (opcjonalnie)
    2 kopiaste łyżki jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany
    2 łyżki majonezu
    sok z cytryny
    sól, pieprz
    ewentualnie siekana zielenina
Wystaw ocenę:

4.39 (282 ocen)

Zobacz również:

Surówki Majonez

Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście kapusty poszatkować, lekko posolić, pokropić sokiem z cytryny, odstawić na 10 minut. W tym czasie marchewki obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do kapusty. Majonez wymieszać z jogurtem, dodać czosnek (opcjonalnie), pieprz i wszystko wymieszać. Surówkę z kapusty pekińskiej schłodzić w lodówce przez około 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Jogurt Kapusta pekińska Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować