Surówka z kapusty pekińskiej

0 (0 ocen)

  • 15 min

Smaczna surówka do obiadu:)Może być podana też do wędliny jako smaczna sałatka:)

  • 15 min

Składniki:

  • 1/2 kapusty pekińskiej
    1/2 czerwonej świeżej papryki
    6 ogórków konserwowych
    1/2 puszki kukurydzy
    1 winne jabłko
    1/2 torebki sosu sałatkowego koperkowo-ziołowego("Knorr")
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka jogurtu naturalnego
    1 łyżka musztardy stołowej

    sól,pieprz do smaku

Surówka z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa oczyścić,umyć.Kapustę drobno poszatkować.Paprykę pokroić w paseczki.Ogórki pokroić w kosteczkę,(odcisnąć nadmiar soku).Kukurydzę odcedzić na sitku.Jabłko obrać,zetrzeć na tarce o grubych oczkach.wszystkie składniki surówki wymieszać dokładnie.Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Porady

Do surówki można dać pokrojonej zieleniny.

Komentarze

Podobne przepisy