Surówka z kapusty pekińskiej

0 (0 ocen)

  • 60 min

Kolorowa i pyszna.

  • 60 min

Składniki:

  • - 1 kapusta pekińska
    - 2 pomidory
    - 4 ogórki konserwowe lub kiszone
    - puszka kukurydzy
    - puszka zielonego groszku
    - 2 marchewki
    - majonez
    - pieprz

Surówka z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińska pokroić w paski. Pomidory i ogórki pokroić i odsączyć z soku. Marchewkę oskrobać następnie zetrzeć ją na tarce o grubych oczach. Kukurydzę oraz groszek odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki dodać do pokrojonej kapusty pekińskiej, wymieszać , dodać majonez i doprawić pieprzem. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy