Tradycyjna i szybka surówka z kapusty pekińskiej pasująca właściwie do każdego dania obiadowego. Wg mnie najbardziej pasuje do pieczonego kurczaka lub smażonych filetów z kurczaka jak i innych dań.
5 (155 ocen)
Porady
Jeśli chodzi o marchewkę czy cebulę czy jabłko to oczywiście dodajemy je według uznania w zależności kto czego ile bardziej lubi. Ja robię to surówkę przeważnie z takiej ilości warzyw jaka mam w domu więc raz jest bardziej pomarańczowa a innym razem biała. Inna wersja surówki z kapusty pekińskiej to pokrojona kapusta i pokrojone drobno pół pora lub szczypiorek lub cebulka i do tego sól i śmietana. Także bardzo szybka i smaczna. Surówka ta jest naprawdę bardzo szybka gdyż nie wymaga jak zwykła biała kapusta ugniatania z solą w celu zmięknięcia. Jest kolorowa i wiosenna i ma wiele witamin. Polecam
Komentarze