Surówka z kapusty kwaszonej

4.5 (146 ocen)

Kapusta jest najpopularniejszym warzywem w naszym kraju.Słynąca z walorów zdrowotnych jest chętnie konsumowana w postaci różnych potraw.

Składniki:

  • 800 g kapusty kwaszonej
    1 duża marchewka
    1 duże jabłko
    1 cebula
    około 10 łyżek oliwy z oliwek
    1 płaska łyżeczka cukru
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty kwaszonej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kupując kapustę,zwróćmy uwagę czy jest naturalnie kwaszona,ponieważ na rynku można spotkać kapustę z dodatkiem środków przyspieszających kiszenie.A jak wiadomo najlepsza jest naturalnie ukwaszona. Kapustę odsączamy z nadmiaru soku i kroimy.Marchew i jabłko ścieramy na tarce o drobnych oczkach,a cebulę drobno siekamy.Wszystkie składniki łączymy ze sobą,dodajemy przyprawy i oliwę.Mieszamy i odstawiamy.Surówkę dobrze jest przygotować przynajmniej 2-3 godziny wcześniej.Najlepiej smakuje podana do ryby.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować