Surówka z kapusty kiszonej domowej

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pyszna i zdrowa surówka z domowej kapusty kiszonej.

  • 15 min

Składniki:

  • pół kg kapusty kiszonej
    1 średnia marchewka
    1 średnie jabłko
    łyżeczka soku z cytryny
    odrobina soli
    pół łyżeczki pieprzu czarnego
    3-4 łyżki oleju

Surówka z kapusty kiszonej domowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę odciskamy z soku i kroimy.Do kapusty ścieramy na tarce jarzynowej obraną marchewkę i jabłko bez skórki.Jabłko skrapiamy sokiem z cytryny aby nie ściemniało.Mieszamy i dodajemy sól,pieprz i olej.Mieszamy i odstawiamy aby smaki "przegryzły się" na min. 1 godzinę.Smacznego

Porady

Do surówki nadaje się również kupna kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy