Surówka z kapusty z sosem truskawkowym

0 (0 ocen)

  • 10 min

Idealnie orzeźwiająca.

  • 10 min

Składniki:

  • 250 g kapusty białej
    40 g jasnej części pora
    1 średnia marchewka
    1 czerwona cebula

    140 g jogurtu greckiego
    120 g truskawek
    4 łyżki wody

    sól, pieprz, cukier

Surówka z kapusty z sosem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować. Marchew obrać i zetrzeć na grubej tarce, a cebulę pokroić w cienkie piórka. Pora pokroić na drobno.
  • 2. Wszystkie składniki zmieszać w misce. Doprawić solą, pieprzem i cukrem.
  • 3. Jogurt, wodę i truskawki zmiksować na jednolitą masę. Powstałym sosem polać sałatkę. Wymieszać przed samym podaniem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy