Surówka z koperkiem w sosie miodowo musztardowym

4.47 (160 ocen)

Surówka która pasuje do różnych mięs i ryb. Z białej kapusty koperku i w słodko ostrym sosie winegret.

Składniki:



  • 0,5 kg białej kapusty
    3 łyżki koperku
    Sos winegret:
    1 łyżka miodu
    0,5 łyżki musztardy sarepskiej
    0,5 łyżki musztardy rosyjskiej
    2 łyżki soku z cytryny
    4 łyżki oleju lub oliwy
    sól i pieprz do smaku

Wystaw ocenę:

4.47 (160 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z koperkiem w sosie miodowo musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno poszatkować, koperek drobno pokroić. Przełożyć do miski lekko posolić, popieprzyć, wymieszać i odłożyć na około pół godziny. Składniki sosu energicznie wymieszać w zamykanym naczyniu doprawić solą i pieprzem. Wlać do surówki, wymieszać i pozostawić na kolejne pół godziny do przegryzienia smaków.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować