Surówka z białej rzodkwi, pora, papryki i kukurydzy

4.5 (154 ocen)

  • 30 min

Pyszna, zdrowa suróweczka obiadowa o wyraźnym lekko pikantnym smaku, a to za sprawą rzodkwi i pora. Nie wiem jak Wy, ale ja zawszę robię większą porcję surówki do obiadu. Jeśli zostanie zajadam się nią na kolację.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 duża biała rzodkiew,
    jasna część ze sporej wielkości pora,
    1 czerwona słodka papryka,
    1 puszka kukurydzy,
    łyżka posiekanego koperku,
    1 łyżka majonezu light,
    1 łyżka jogurtu naturalnego,
    pieprz i sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z białej rzodkwi, pora, papryki i kukurydzy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzodkiew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Por obrać, opłukać, pokroić w półplasterki i sparzyć na sicie wrzątkiem, odcisnąć. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kosteczkę, koperek posiekać. Kukurydzę odcedzić z zalewy.
    Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać majonez, jogurt, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać. Schłodzić w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rzodkiew

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować