Surówka z białej kapusty "jak u chińczyka"

4.56 (288 ocen)

  • 15 min

Surówka jest łatwa w przygotowaniu a smakuje jak w lokalach z chińskimi daniami

  • 15 min

Składniki:

  • - biała kapusta (średnia)
    - 2 marchewki
    - 2 cebule
    Zalewa:
    -1/2 szkl, octu 10%
    - 1 szkl. oleju
    - 1 szkl. cukru
    - 1 łyżeczka soli
Wystaw ocenę:

4.56 (288 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z białej kapusty "jak u chińczyka" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biała kapustę myjemy i szatkujemy. Marchewki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, nnastępnie obieramy cebulę i kroimy w "piórka"

  • 2. Wlewamy do garnka ocet, olej, wsypujemy cukier i sól, następnie należy to wszystko zagotować.
  • Surówka z białej kapusty "jak u chińczyka" 3. Jak zalewa wystygnie należy zalać nia wszystkie pokrojone składniki i wymieszać

Porady

Surówka najlepiej smakuje następnego dnia, jak wszystkie składniki "się przegryzą". Długo zachowuje świeżość

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować