Surówka z białej kapusty

0 (0 ocen)

Jest lekka,chrupiąca i zdrowa.To jedna z najprostszych surówek, którą można serwować o każdej porze roku,bo kapusta dostępna jest przez cały rok i można ją dostać w każdym sklepie,dyskoncie czy też na straganie.Idealnie pasuje do każdego rodzaju mięsa.

Składniki:

  • 1 mała kapusta biała (około 500 g)
    1 duży por
    3 łyżki koperku
    4-5 łyżek jogurtu naturalnego
    1 łyżka majonezu
    1 łyżeczka musztardy
    pieprz czarny
    sól

Surówka z białej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę białą drobno szatkujemy.Ja ścieram kapustę na tarce o dużych oczkach.Pora kroimy wzdłuż na cztery części i drobno kroimy.Dodajemy posiekany koperek i mieszamy.Jogurt naturalny mieszamy z majonezem i musztardą.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Sos dodajemy do surówki i mieszamy do połączenia się składników.Dobrze jest przygotować surówkę wcześniej,przynajmniej na godzinę przed podaniem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy