Surówka z białej kapusty

5 (191 ocen)

Taką surówkę jadłam w restauracji, bardzo mi zasmakowała wiec postanowiłam ją przygotować sama w domu.

Składniki:

  • - pół główki białej kapusty
    - pół puszki kukurydzy
    - mała czerwona papryka
    - sól, pieprz, cukier
    - 1 lyżka oliwy lub oleju rzepakowego
Wystaw ocenę:

5 (191 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z białej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować, paprykę umyć i pokroić w paseczki. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki przełożyć do miski, posypać przyprawami, skropić olejem, wymieszać. Odstawić na pół godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować