Surówka z czerwonej kapusty z porem

4.5 (199 ocen)

Pyszna i uniwersalna

Składniki:

  • 1/3 główki czerwonej kapusty
    1/2 białej części pora
    1 średnia szalotka
    2 małe korniszony
    1 łyżka majonezu
    1/2 łyżeczki cukru
    1/2 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki pieprzu
    2-3 kropelki octu
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Surówka z czerwonej kapusty z porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sorówka 1. Kapustę szatkujemy lub kroimy drobno , pora , szalotkę i ogórki kroimy w plasterki a następnie w kosteczkę. Majonez łączymy z octem , cukrem , solą i pieprzem-przekładamy do sałatki. Całość dokładnie mieszamy.

Porady

Ocet w surówce możemy zastąpić sokiem z cytryny lub w ogóle go pominąć.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Por Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować