Surówka z czerwonej kapusty z marchewką i kiszonym

4.5 (178 ocen)

Jedna z moich ulubionych surówek. Pyszna i uniwersalna , jako dodatek do obiadu : kaszy lub ziemniaków z mięsem czy też domowych fast-foodów a nawet kanapki z szynką :)

Składniki:

  • 1 mała główka czerwonej kapusty
    2 marchewki
    2 ogórki kiszone
    1 cebula
    1 łyżka octu
    1łyżeczka pieprzu
    1 łyżeczka cukru
    1/2 łyżeczki soli
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z czerwonej kapusty z marchewką i kiszonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki surówki 1. Kapustę szatkujemy drobno , marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach , cebulę i ogórki kroimy w drobną kostkę.
    Ocet łączymy z solą , pieprzem i cukrem , polewamy surówkę- wszystko dokładnie mieszamy . Odstawiam na ok. godz. do lodówki , przed podaniem ponownie mieszamy.

Porady

Do sałatki możemy dodać łyżkę majonezu ( nam zostało na kolację i zajadaliśmy właśnie z majonezem do kanapek z szynką) Ocet możemy zastąpić sokiem z cytryny wtedy surówka zyska łagodniejszy smak

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona kapusta Marchewka Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować