SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY

4.99 (186 ocen)

  • 20 min

Smaczna i pełna witamin surówka.

  • 20 min

Składniki:

  • 1/2 główki czerwonej kapusty
    2 marchewki
    1 jabłko
    1/2 cebuli
    1 łyżką octu ( u mnie jabłkowy), lub sok z cytryny
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka jogurtu naturalnego lub śmietany
    sól, pieprz, cukier
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.99 (186 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki Przystawki

Surówka z czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować na tarku o grubych oczkach.Można posolić i zostawić aby zmiękła lub - i to jest mój sposób aby pozbyć się goryczy - sparzyć w gotujacej się wodzie przez kilka minut. Odcedzić, wystudzić. Marchewkę obrać zetrzeć na tarku o średich oczkach, jabłko obrać i zetrzeć na tarku o grubych oczkach. Cebulę pokroić na drobne kawałeczki, dodać do kapusty. Dodać majonez, ocet, pieprz, sól, cukier, jogurt, wsystko razem wymieszać.Schłodzić przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować