Surówka z czerwonej kapusty

5 (160 ocen)

samo zdrowie .......

Składniki:


  • * ok. 0,5 kg kapusty czerwonej
    * 1 cebula
    * DO SMAKU
    * olej
    * cukier
    * sól
    * pieprz
    * ocet
Wystaw ocenę:

5 (160 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Kapustę obieramy z wierzchnich liści. Szatkujemy, solimy.
  • 2. I tutaj zabieramy się do prania ręcznego. Ja traktuję kapustę jakbym właśnie robiła ręczne pranie, wtedy jest miękka i krucha i nie trzeba jej parzyć.
  • 3. Po wypraniu dodajemy pokrojoną lub poszatkowaną cebulę, resztę przypraw do smaku i mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować