Surówka z cukinii, pora, ogórka kiszonego i winogrona

0 (0 ocen)

Pyszna, prosta, jesienna surówka. Ciekawa w smaku jako połączenie kwaśnych ogórków z słodkim winogronem.

Składniki:

  • • 1 cukinia 20 cm żółta,
    • biała część pora,
    • 1 jabłko ze skórką,
    • 2 mniejsze ogórki kiszone,
    • 15 kulek winogrona,
    • 2 łyżki śmietany,
    • sos sałatkowy - grecki.

Surówka z cukinii, pora, ogórka kiszonego i winogrona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię, jabłko i ogórki zetrzeć na grubej tarce. Dodać pokrojony w paski por i połówki winogrona bez pestek. Surówkę posypać sosem sałatkowym, dodać śmietanę i wszystko razem wymieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy