Surówka wielowarzywna

5 (149 ocen)

  • 25 min

Pyszna, smaczna i zdrowa surówka do obiadu lub dań z rusztu.

  • 25 min

Składniki:

  • papryka czerwona 1/2 szt
    kapusta pekińska 1 szt
    rzodkiewki 3 szt
    ogórek zielony 1/2 szt
    cebula czerwona 1/2 szt
    natka pietruszki 3 łyżki
    marchewka 1 szt
    - sos:
    olej rzepakowy 3 łyżki
    cukier 1 łyżeczka
    sól do smaku
    czarny pieprz mielony do smaku
    ocet balsamiczny do smaku.
Wystaw ocenę:

5 (149 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka wielowarzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa oczyszczamy. Cebulę kroimy w piórka, ogórka w półplasterki, kapustę pekińską szatkujemy, rzodkiewkę kroimy w półplasterki. Marchewkę ścieramy na grubych oczkach tarki. Paprykę kroimy w cienkie paseczki. Z podanych składników przygotowujemy sos i mieszamy go razem z warzywami. doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować