Surówka w sosie jogurtowo - koperkowym z ogórkiem gruntowym

5 (179 ocen)

  • 25 min

Pyszna i zdrowa surówka idealna na niedzielny obiad

  • 25 min

Składniki:

  • pół średniej kapusty pekińskiej,
    pół czerwonej cebuli,
    1 marchew,
    1 większy ogórek gruntowy,
    3 łyżki jogurtu naturalnego,
    2 - 3 łyżki posiekanego koperku,
    sól,
    pieprz.
Wystaw ocenę:

5 (179 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka w sosie jogurtowo - koperkowym z ogórkiem gruntowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa oczyszczamy, kapustę szatkujemy, ogórka kroimy w plasterki, a cebulę kroimy w cienkie piórka. Marchewkę ścieramy na grubych oczkach. Wszystkie warzywa mieszamy z koperkiem, jogurtem i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować