Surówka koperkowa

4.5 (179 ocen)

  • 45 min

Surówka ta jest moim eksperymentem kulinarnym. Pierwszy raz zrobiłam ją w tym roku jak tylko na ogródku dostrzegłam zielony koperek. W mojej kuchni liczy się, aby było smacznie i tanio.

  • 45 min

Składniki:

  • - 1/2 główki kapusty białej
    - 1 mały korzeń pietruszki
    - 1/8 średniego korzenia selera
    - koper zielony
    - sól

Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka koperkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy. Poszatkowaną kapustę solimy, mieszamy i odstawiamy na 30 minut do lodówki. Następnie po wyciągnięciu z lodówki na tarce ścieramy korzeń pietruszki i selera a także do miski wrzucamy pokrojony na drobno zielony koperek.

Porady

Podajemy do obiadu tudzież jako przekąskę do grilla.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować