Surówka koperkowa

4.47 (208 ocen)

bardzo smaczna do mięs

Składniki:

  • 1 mała biała kapusta
    1 pęczek koperku
    3 łyżki majonezu
    sok z 1/2 cytryny
    4 łyżki cukru
    sól
Wystaw ocenę:

4.47 (208 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka koperkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę obrać z zewnętrznych liści. Poszatkować. Następnie nasolić, wymieszać i odstawić na 30 minut. Po tym czasie odcisnąć z kapusty nadmiar wody. Koperek opłukać i posiekać. Dodać do kapusty razem z majonezem, sokiem z cytryny i cukrem. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Przed podaniem schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować