surówka z kapusty włoskiej z marchewką

4.4 (187 ocen)

  • 15 min

Surówka to podstawa obiadu. Zrobiona z kapusty włoskiej jest prosta, smaczna i zdrowa.Wyśmienita do drugiego dania, jako dodatek do dań mięsnych i nie tylko. Pamiętajmy o tym, że jedzenie kapusty na surowo pozwala zachować wszystkie najcenniejsze dla zdrowia składniki.

  • 15 min

Składniki:

  • pół kapusty włoskiej
    1 duża marchew
    1 łyżeczka koperku
    2 łyżki majonezu
    1,5 łyżki octu
    3 łyżeczki soli
    pół łyżeczki pieprzu
    1/4 szklanki cukru
Wystaw ocenę:

4.4 (187 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty włoskiej z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę siekamy, przekładamy do miski. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach, dodajemy do kapusty. Koperek siekamy, dodajemy do marchewki i kapusty. Majonez mieszamy z octem, cukrem, solą i pieprzem. Wszystko razem mieszamy i odstawiamy na około 15 min. Gotowe!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować