Surówka colesław na jogurcie

4.97 (159 ocen)

  • 15 min

Pyszna, zdrowa i lekka surówka. Bardzo dobrze pasuje do dań mięsnych.

  • 15 min

Składniki:

  • -15 liści białej kapusty
    -1 marchewka
    -1 mała cebulka
    -pół jabłka
    -1 szklanka jogurtu greckiego
    -łyżeczka posiekanego koperku
    -pół łyżki octu winnego
    -sok z połowy cytryny
    -szczypta cukru
    -sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.97 (159 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka colesław na jogurcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa dokładnie myjemy. Liście kapusty drobno siekamy, marchewkę i jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Wszystkie warzywa wrzucamy do miski.
  • 2. Dodajemy koperek, ocet winny, cukier, sok z cytryny i jogurt grecki. Składniki dokładnie łączymy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt grecki Marchewka Kapusta biała

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować