Sur. zielono-biała z pekinki i koperku

0 (0 ocen)

  • 30 min

Super pyszna surówka:),mąż był zachwycony:)

  • 30 min

Składniki:

  • 250 g kapusty pekińskiej
    120 g ogórka wężowego
    1/2 cebuli
    1/2 pęczka koperku
    1,5 łyżki octu
    1,5 łyżki śmietany 12%
    1 łyżka majonezu
    1 łyżeczka cukru
    sól,pieprz

Sur. zielono-biała z pekinki i koperku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pokroić w cienkie piórka. Wrzucić na sito,przepłukać i porządnie odcieknąć. Przełożyć do miski. Ogórka porządnie umyć,osuszyć. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach (razem ze skórką),dodać do kapusty. Obraną cebulę drobniutko posiekać, dodać do reszty składników. Opłukany i osuszony koperek drobno posiekać. Składniki surówki wymieszać. Dodać sól,pieprz ocet oraz cukier wymieszać. Wlać śmietanę oraz majonez i po raz ostatni zamieszać. Odstawić do lodówki na co najmniej pół godziny. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy